Birgit Krols - de liefde voor het lezen zat er van jongs af inBirgit Krols, de BoekenBouwer

Hoi, ik ben Birgit.

Schrijfster. Boekenbouwer. Uitgever. Beeldenjager. Muziekminnares. Slavin van de muze.
Alleenstaande mama van twee en vinder van magie in het dagelijkse leven.
Gefascineerd door de plek waar licht en donker elkaar ontmoeten, waar authenticiteit, imago en perceptie met elkaar op de vuist gaan, waar rauwheid en esthetiek samen dansen.
Ik laat me leiden door mijn vuur, vragen, verbeelding en de vonk van verbinding.
Levensdoel: groeien door anderen te verheffen.

Als kind in de jaren ’70 waren boeken mijn beste vrienden en mijn allerfavorietste plek ter wereld de bibliotheek.
Het kliklakcameraatje dat ik voor mijn communie kreeg, heb ik lang beschouwd als het  b e s t e   c a d e a u   o o i t.
Ik schreef dramatische gedichten, pende het ene dagboek na het andere vol en droomde stiekem van een leven als journaliste, een carrière bij film of tv, en avonturen als fotograaf.

Gelukkig bleef het niet bij dromen alleen. Zo maakte ik tijdens mijn studies kennis met de tv- en radiowereld, en mocht ik later als filmjournaliste de wereld rond vliegen. Ik stampte als eindredacteur mee het stadsmagazine Zone03/ uit de grond en werd er daarna ook hoofdredacteur van. Bij Tectum Publishers publiceerde ik 19 wereldwijd verkochte boeken, waaronder de bestsellers Too Young to Die en Extreme Locations.

Toen Tectum kopje onder ging, besloot ik om mijn eigen koers te varen. Begin 2017 ging ik van start met de BoekenBouwer. Een paar maanden later richtte ik voor WonderWijven vzw de uitgeverij WonderSchrijverij op. Vanuit mijn BoekBouwerij in Berchem breng ik bezielde boeken uit.

Nog meer weten?
Probeer LinkedIn of trakteer mij op een koffie/wijn/zonsondergang. 


BK2


This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!