De geboorte van een concept

Concepten zijn een beetje als kinderen: ze komen meestal pas ter wereld na een enerverend lange incubatietijd en een pijnlijke bevalling, en zien er aanvankelijk een beetje verfomfaaid uit. Maar de voldoening die je eraan overhoudt, is ongeëvenaard. Iets creëren uit het niets, en dat nagelnieuw idee met elke volgende incarnatie zien groeien – het is met voorsprong een van mijn favoriete bezigheden.

De totstandkoming van mijn naamkaartje/huisstijl was ook zo’n bevalling. Eentje waarbij dan misschien geen bloed, maar wél liters printerinkt vergoten werd. Eentje waarvan ik vooraf écht niet wist wat er uiteindelijk uit ging komen. Eentje met een resultaat dat nog altijd een lach op mijn lippen kan toveren.

Mijn doel was iets te vinden dat zowel in de printwereld als online op iets sloeg, in het ideale geval een combinatie van woord en beeld. Een woordenwolk leek me wel een leuk idee, gesteld dat ik er iets meer van kon maken dan een verzameling lukraak gestapelde woorden.

Een paar avonden, online programma’s en knutselpogingen later, slaagde ik er via www.tagxedo.com in een wolk te maken die er ook nog eens leuk uitzag. Vijftig kleurencombinaties en woordverschuivingen later zag ik er zelfs een heuse stad in! Een stad die met een béétje verbeelding wel wat weg had van de mijne… Met behulp van een glas wijn en een schetsboek slaagde ik er vrij snel in mijn concept klem te zetten: een wolk gebaseerd op de skyline van Antwerpen en gevuld met woorden die stuk voor stuk iets met mij te maken hadden.

Gelukkig kon ik rekenen op de hulp van mijn goeie vriend, grafisch ontwerper en kunstenaar ReiNarDus, om mijn ontwerp te optimaliseren. Hij zette het geheel niet alleen om in InDesign maar gaf daarna ook blijk van engelengeduld terwijl ik wijziging na wijziging uitvoerde… Hoofd- en bijwoorden, kleuren en bladschikking, alles werd nog eens grondig dooreengeschud… tot het totaalbeeld volledig klopte.

De voorkant was gelukkig sneller af: al na twee schetsjes op een loslopend stukje papier wist ik dat ik op het goeie pad zat voor een logo. Een logo dat ik overigens nooit eerder in mijn naam had zien zitten… De kleur stemde ik in overleg met websitebouwster Dominique Wiels af op de gekozen kleur voor de zijbalk van mijn gloednieuwe site. En zo kwam het dat ik een volledige huisstijl overhield aan mijn zoektocht naar een leuk idee voor een naamkaartje…


Reacties (2)

Voeg een reactie toe

* required

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!