Wat hebben we vandaag geleerd?

Mijn woensdagen stonden tot gisteren volledig in het teken van de fotografie. Tien weken lang volgde ik in Sint-Niklaas een avondcursus portret- en reportagefotografie onder de vleugels van Lukas Roels. Hoewel we maar met z’n vieren in de klas zaten, bleef deze ukelelespelende Gentenaar elke week alles uit de kast halen om ons zoveel mogelijk bij de les te houden. Tot flessen cava toe (okee, eentje maar, gisteren, voor onze ‘eindtentoonstelling’, maar toch. Zijn toewijding was soms ontroerend).

En nu voor het werkelijk wonderbaarlijke deel: hoewel de natuurelementen noch de kansen ooit echt in mijn voordeel waren, ben ik erin geslaagd in iets meer dan twee maanden een portretreeks en een reportage te maken waarover ik meer dan een beetje content ben (en niet alleen ik). Het leven kan soms fijn zijn, op zo van die dagen.

Eerste onderwerp van dienst was Luk Van Soom, een van mijn betere opdrachtgevers, een ontzettend fijn man en een groot kunstenaar. Hem volgde ik tijdens de totstandkoming van zijn nieuwste werk Er Woont Iemand Anders in mijn Hoofd.

IMG_9398 copy
IMG_9418 copy
IMG_8930 copy
IMG_9361 copy
IMG_9367 copy
Luk6

Tweede slachtoffer was Goele Neyens, oprichtster van kinderknutselatelier De Blauwe Raaf. Goeie vriendin sinds 16 jaar, gecertificeerd maf mens en onvervangbare stijlgoeroe. Haar ging ik opzoeken tijdens een middagworkshop van de KraKraKnutselklas in school De Brug.

IMG_7733 bewerktIMG_7496b copybIMG_7677

IMG_7638 copy

IMG_7647 copy

Reacties (3)

Voeg een reactie toe

* required

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!